{DUTCH} Video: DSLR Basics – Sluitertijd, Diafragma en ISO

thumb02

A Dutch video for DSLR beginners. The core basics of lighting settings. As there are already so many videos in English, I decided to do this one in Dutch. However, should you have questions (in English) please leave a comment down below.

12 thoughts on “{DUTCH} Video: DSLR Basics – Sluitertijd, Diafragma en ISO

 1. Ik vind je filmpje echt geweldig! Je legt het super duidelijk uit en de voorbeelden spreken boekdelen! Ik vind zelf vooral je uitleg omtrent diafragma en iso waarden interessant en daar wil ik wat mee gaan doen. Wat betreft de lange sluitertijd kun je de beweging die jezelf veroorzaakt (doordat je hand toch onopgemerkt trilt) voorkomen met een statief. Maar dat zul je ongetwijfeld al weten ;-). Ik stel de sluitertijd/diafragma van mijn Canon (op de M stand) vaak in door aan het wieltje aan de voorkant te draaien net zolang tot ik de foto helder genoeg vind. Maar dat zul je ongetwijfeld ook ontdekt hebben.
  Ps. ik heb je een mailtje gestuurd.. hopelijk is het aangekomen en niet ergens in je spam filter belandt.

  1. Ik voel je enthousiasme van de comment afspatten, Deb! Zo lief ^^ Ik heb inderdaad een statief voor de lange sluitertijd, maar ik wilde het filmpje helemaal basic houden. Heb de statief eigenlijk altijd nodig, omdat ik vaak niet in staat ben om op een mooi tijdstip foto’s te maken en omdat ik van mijzelf nogal vrij instabiele handen heb… 😛 Welke Canon en lenzen gebruik je?

 2. Superhandig! Ik heb eigenlijk nooit begrepen waar al die opties voor zijn terwijl ik m’n camera al jaren gebruik :”D Maar nu weet ik het ^_^

  1. Dank je wel! Ik denk dat het handig is om dit te begrijpen, zodat je beter foto’s kunt schieten. Welke camera heb je eigenlijk?

   1. De NikonD3100! 😀 Ik heb m nu al een paar jaar en al mist ie een paar functies die ik zou willen (zoals in timer stand meerdere foto’s achter elkaar schieten) vind ik het helemaal toppie 😀

    1. Met die camera kun je zeker de besproken punten meenemen tijdens het schieten. Jammer dat ‘ie geen meerdere foto’s in timer stand kan nemen, maar ik zie ‘t ook maar zo: hoe meer functies, hoe meer €€€€ je kwijt bent 😛

Leave a comment to get in touch!